Over Terhills

Investeren

Terhills biedt verschillende investeringsmogelijkheden in categorieën zoals vrije tijd, detailhandel, horeca en wonen. Investeerders vinden in Terhills niet alleen een locatie, maar ook een partner. Samen ondersteunen we de ontwikkeling van de site als toeristische bestemming met ruimte voor groei en ambitie.

We staan ook open voor nieuwe investeringsvoorstellen!

Contacteer ons

VAN MIJNSITE TOT TOERISTISCHE HOTSPOT

Terhills ligt op de voormalige mijnsite van Eisden in het hart van de Euregio. Het strekt zich uit over een gebied van circa 365 ha in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen, aan de rand van het enige Nationale Park van België.Gevormd door haar verleden als industriële mijn- en grindontginningssite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten vanop de mijnterrils. Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden.

Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, heeft als opdracht om deze site om te vormen tot een unieke toeristische bestemming. In 2011 al werd er 219 hectare industrieterrein omgevormd tot natuur (100 ha) en recreatie (119 ha).

Regionaal Landschap Kempen en Maasland creëerde hier de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Te midden van de natuur bouwde de Universiteit Hasselt ‘ECOTRON’, een unieke onderzoeksinfrastructuur. Hier gebeurt wetenschappelijk onderzoek rond de impact op biodiversiteit van klimaatveranderingen.

Het kloppend hart van de site wordt het vakantieresort dat Terhills samen met Pierre & Vacances Center Parcs ontwikkelt en in het najaar van 2020 zal worden geopend.

De Vulex-plas kreeg met het succesvolle Terhills Cablepark een gepaste invulling en het voormalig hoofdgebouw van de mijn werd omgevormd tot het Terhills Hotel.

Intussen wordt er gebouwd aan het state-of-the-art wellnesscomplex ‘Elaisa’ die deze zomer zal worden geopend.  

Om de verschillende trekpleisters duurzaam met elkaar te verbinden, is er een lusvormige verbindingsweg van 4,2 kilometer aangelegd. Hierdoor zullen alle bezoekers zich in de toekomst vlot kunnen verplaatsen over het volledige gebied met een elektrische shuttle.