Ecotron Hasselt University

Onderzoekscentrum klimaatverandering

De Ecotron is een uniek, hoogtechnologisch onderzoekscentrum waarin de Universiteit Hasselt samen met andere internationale partners de effecten zal bestuderen van klimaatverandering op onze natuur. Dit spiegelende onderzoekscentrum bestaat uit dertien hoogtechnologische ecosysteemkamers, waarin het klimaat van de toekomst kan worden nagebootst. De Ecotron vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de Universiteit Hasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit, natuurbeheer en –ontwikkeling.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter de Ecotron? Ga op pad met een Nationaal Park Ranger en maak kennis met de geheimen van deze onderzoeksinstallatie. De Ranger vertelt je waarom hij in het Nationaal park staat en wat hem zo uniek maakt! Ook kom je er alles te weten omtrent het onderzoek dat er gevoerd wordt en waarom dit zo belangrijk is!

Meer informatie over data en reservatiemogelijkheden vind je op de website van www.nationaalparkhogekempen.be/nl/rangers (RLKM) en www.uhasselt.be/FieldResearchCentre (FRC).