Ecotron Hasselt University

Onderzoekscentrum klimaatverandering

De Ecotron is een uniek, hoogtechnologisch onderzoekscentrum waarin de Universiteit Hasselt samen met andere internationale partners de effecten zal bestuderen van klimaatverandering op onze natuur. Dit spiegelende onderzoekscentrum bestaat uit dertien hoogtechnologische ecosysteemkamers, waarin het klimaat van de toekomst kan worden nagebootst. De Ecotron vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van het Field Research Centre, de wetenschappelijke uitvalsbasis van de Universiteit Hasselt voor internationaal toponderzoek rond biodiversiteit, natuurbeheer en –ontwikkeling.

Wil je meer te weten komen over het ‘hoe?’ en het ‘waarom?’ van het onderzoek dat in dit unieke gebouw plaatsvindt? Dat kan vanaf dit najaar. Onder begeleiding van een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen kunnen groepen een bezoek brengen aan de Ecotron. Voor scholen is er een apart aanbod voorzien, waarbij leerlingen op eigen houtje het 'hoe' en het 'waarom' van wat er zich afspeelt in deze geheimzinnige Ecotron kunnen ontrafelen.

Meer informatie over data en reservatiemogelijkheden vind je op de website van www.nationaalparkhogekempen.be/nl/rangers (RLKM) en www.uhasselt.be/FieldResearchCentre (FRC).